2022-09-16 103 瀏覽
自從D2 place 開左之後,荔枝角由工業區變成咗文青區愈來愈多餐廳,而我哋每星期都有一次過嚟荔枝角搵食,上次walk in 行過下午茶唔錯,今次再來試試呢間工廈飯堂食pizza特飲:藍蝶花雪梨蜜伴愛玉 & 青蘋果綠茶伴愛玉係俾個台灣愛玉吸引咗嘅,顏色好有打卡feel,甜甜酸酸嘅台灣愛玉又勾起大家嘅旅行癮喇千島三文。魚蝦蟹pizza $78比起坊間嘅厚批,pizza 都係薄批好食好多,焗好熱辣辣嘅pizza 配香濃惹味千島醬底,啱啱好,而海鮮足料,真係有齊魚蝦蟹,最驚喜係仲可以芝士拉絲,超抵食之選王牌。咖哩牛腩飯 $70咖哩香濃帶少少辣,好鍾意呢種港式牛腩,燉得夠冧同入味,仲有少少香辣感,用鍋上熱辣辣,配埋薯仔🥔撈飯一流半熔芝士配一口炸雞$32釋放好邪惡嘅名字,韓國嘅炸雞feel然後加咗有拉絲嘅芝士醬上面,炸雞依然外脆內嫩,極度推介總結:推介指數性價比高,而服務態度都好好💛

特飲:藍蝶花雪梨蜜伴愛玉 & 青蘋果綠茶伴愛玉

千島三文。魚蝦蟹pizza $78

王牌。咖哩牛腩飯 $70

半熔芝士配一口炸雞$32

總結:推介指數

性價比高,而服務態度都好好💛

2022-09-06
  • 千島三文。魚蝦蟹薄餅
  • 王牌。咖哩牛腩飯