2024-10-08
約咗朋友去荔枝角行街,見長沙灣廣場呢間日式居酒屋啲嘢食幾特別,一於嚟試下。小食方面,我哋叫咗雞皮薯片,從來未食過咁香脆嘅炸雞皮,但感覺又唔熱氣,好正呀! 另外,我哋仲叫咗三色燒蠔,分別用明太子、鹽燒、XO醬嘅調味料嚟燒,好野味呀! 蠔肉亦都非常新鮮嫩滑🦪🦪🦪主食方面,我哋叫咗牛舌味噌煮,店員介紹原來牛舌慢煮咗三個鐘用麵豉煮,肉質非常鬆化同入味🥩🥩 另外,我哋仲叫咗牛油果醬芥末煙三文魚意粉,意粉一啲都唔辣,撈埋牛油果醬同飯素,意粉非常creamy🥑🍝嘢飲方面,我叫咗杯Fuji mountain,賣相好吸引呀,真係成座富士山咁。成份有檸檬梳打、菠蘿、荔枝、藍柑橘同奶,唔只好睇又好飲! 朋友就叫咗杯Rocky mountain,成份有朱古力、雲呢嗱同奶,加埋棉花糖,甜度啱啱好🍹🍹甜品方面,店員送上一碟花生酥,非常鬆化又好食🥜最後特別想讚下店員嘅服務,細心講解每碟食材嘅材料同整法👍🏻🤵♂️
甜品方面,店員送上一碟花生酥,非常鬆化又好食🥜