2023-02-06
荔枝角有間主打生酮飲食及低卡低碳健康食品,有椰菜花飯、羅漢果糖芝士蛋糕🍰等,每樣菜式都寫了卡路里,大部分都以低卡為主,非常貼心!岩晒又要控制體重又要生酮飲食既朋友仔。 餐廳用了少女粉紅及型格黑白灰作分區,用餐範圍亦好闊落,每枱客人都坐得好舒服,岩晒成班朋友食下野傾下計。 ⦁煎封三文魚伴十六穀飯配熱情果牛油醬 $128三文魚煎得香脆,肉質粉嫩,魚油味勁香!另外配上16穀飯同熱情果牛油醬,味道酸甜開胃,仲要夠晒營養健康! ⦁南瓜湯(跟餐)🎃香濃綿滑,暖暖地,飲落好舒服! ⦁蜜椒雞翼 +$28跟餐加小食,一份兩隻,味道主要以蜜糖🍯為主,會食到少少辣味🌶️!⦁藍莓酥粒芝士蛋糕 $68尼款芝士蛋糕🍰用左羅漢果糖去整,完全係零糖零脂零卡,整體口感軟滑,Cream Cheese🧀味道好出。✨聽店員講連糖尿病人士都岩食,簡直完美體現健康得黎又好食😋! ⦁香蕉朱古力 +$30跟餐配飲品只需半價💰,就揀左杯秋冬限定既「香蕉朱古力」。飲落朱古力味🍫偏重,帶有淡淡既香蕉味,整體質感好smooth。另外要讚就係拉花整得好靚,我都偷偷同佢打左卡😬。 ⦁蜜桃烏龍茶 $40外表睇好似好普通,以茶包沖泡。飲落唔
⦁煎封三文魚伴十六穀飯配熱情果牛油醬 $128
⦁南瓜湯(跟餐)
🎃香濃綿滑,暖暖地,飲落好舒服!
⦁蜜椒雞翼 +$28
⦁藍莓酥粒芝士蛋糕 $68
⦁香蕉朱古力 +$30
⦁蜜桃烏龍茶 $40
外表睇好似好普通,以茶包沖泡。飲落唔澀,仲會有好fresh既蜜桃味,亦唔會另加糖,非常健康!