而家都好少出街,屋企啲野都比我地食哂又要去補貨,順面係附近食個飯就番屋企,突然心血來潮想食拉麵,就同妹妹去左食拉麵香蔥拉麵拉麵上面舖滿左大量香蔥絲,見到都流哂口水,有香蔥清爽嘅口感同辛辣嘅蔥味,點綴左成個拉麵,拉麵係味噌湯底,非常好味,鹹度適中,而拉麵硬度我就揀左適中,煮得岩岩好,拉麵彈牙而且掛湯力強,好食。三文魚刺身件件都係厚切,口感十足,三文魚好鮮甜又夠肥美,性價比極高!燒多春魚燒得好香,食落仲唔會好乾,唔會燒到過哂火喉,味道十分鮮美!燒鯖魚鹽燒鯖魚焦香美味,魚鮮味幾重,魚肉好嫩又無腥味,配飯同茶都一樣咁好味。炒魷魚鬚醬汁好入味,新鮮熱辣辣炒,鑊氣十足,魷魚鬚彈牙爽口,我妹妹好鍾意食呢個小食。溫柔蛋牛舌飯妹妹叫左呢款主食,牛舌份量都幾多,食落都幾易咬,唔會好韌,加埋溫柔蛋配飯,有香濃嘅蛋味同多左一份滑溜嘅口感,不錯。食飽飽係時候番屋企~

香蔥拉麵

三文魚刺身

件件都係厚切,口感十足,三文魚好鮮甜又夠肥美,性價比極高!

燒多春魚
燒得好香,食落仲唔會好乾,唔會燒到過哂火喉,味道十分鮮美!

燒鯖魚

炒魷魚鬚

溫柔蛋牛舌飯

食飽飽係時候番屋企~