2024-08-15 235 瀏覽
又嚟尖沙咀幫襯割烹櫓杏啦。呢次已經唔知第幾多次嚟,上個星期先嚟都係食set menu。呢個星期再同老公嚟決定叫咗啲單點餐牌 自家燻製芝士 呢次叫咗芝士做頭盤,呢度嘅芝士係自家製所以味道同其他餐廳唔同。芝士味啱啱好,奶味都好香,凍食做頭盤最啱。 極味壽司 每次嚟都好期待嘅環節,喺度估廚師今日會畀咩驚喜我。除咗拖羅,海膽,魚籽,牡丹蝦係固定之外,其他8件都係廚師發辦,根據當日有咩新鮮食材嚟決定今日嘅壽司。每次叫呢個都surprise me,有種開盲盒嘅感覺。每一件都係咁優質,食材新鮮!全晚最好食! 炸牛蒡 牛蒡上枱時已經切好條狀去炸,炸得脆口又唔會油。炸咗之後嘅口感都唔會好乾,仲保留到牛蒡嘅味道。 味醂太刀魚乾 外皮口感好脆,比平日食嘅魚乾濃味,仲有少少焦香味。一片片嘅魚乾配埋蛋黃醬,成口都係蛋黃嘅香濃,好似薯片咁好食 酒盜鯛魚配自家製意大利芝士 鯛魚配意大利芝士嘅口感好似食緊芝士蛋糕,不過係鹹味,好特別。仲有少少酒香,好清新👍、