2017-01-09
其實呢到我都嚟過好多次, 可以話係常客,不過訂咗位去到都等一陣, 呢到大概每兩星期換一次午餐餐牌, 有時啱食既都會每兩星期去一次, 喺電視或網上都見到呢到開始吸到明星去幫襯去試食, 所以都想睇下食物水準有冇進步到, 12月既時候我都去過一次, 試過2款新既菜式, 係以前既午餐牌未見過有既, 第一個係日式清酒煮法國藍青口配日本葛絲, 第二個係日式黑豚肋條炒黑松露野菜定食, 呢兩款午餐係有待改進既, 而之後既午餐菜式就係本月去食既日式清酒煮法國藍青口配日本葛絲 - 賣相冇特別, 啲葛絲沉晒底, 只見好多青口喺面, 值得一提既係清酒湯底好清味道不錯, 青口冇沙但冇清酒既味道, 葛絲其實係透明既粗粉絲, 口感係煙韌既日式黑豚肋條炒黑松露野菜定食 - 賣相真係普通, 米飯軟熟, 但食唔出有黑松露既味道, 而且豚肉冇乜味道是日沙律 - 今次係杏仁醬既沙律汁, 夾埋菜一齊食好夾總結 : 唔知點解覺得有點失望, 感覺好似退步咗咁本月有同事生日再訂枱食過午餐, 今次既食物反而有返初初第一次嚟呢到食既味道, 或者可能呢啲菜式啱我自己胃口啦杏仁片焗龍利柳配紅菜頭乳酪 - 醬汁酸酸甜甜既味道, 再配龍利柳一
總結 : 唔知點解覺得有點失望, 感覺好似退步咗咁
本月有同事生日再訂枱食過午餐, 今次既食物反而有返初初第一次嚟呢到食既味道, 或者可能呢啲菜式啱我自己胃口啦 杏仁片焗龍利柳配紅菜頭乳酪 - 醬汁酸酸甜甜既味道, 再配龍利柳一齊食, 味道都不錯 日式吉列黑豚烏冬配昆布醬油湯 - 湯底都好清味道可以, 烏冬好煙韌, 清豆又爽又清甜, 吉列都炸得好脆口鬆化, 豚肉好軟熟 日式滑蛋鰻魚飯 - 鰻魚份量多, 滑蛋唔係全熟係有汁流出嚟既, 米飯軟熟, 如果鰻魚醬汁多少少會好啲 餐包 - 以前係軟熟既包, 但慢慢開始變成一半脆口好似多士咁, 一半係軟熟既包, 感覺有少許馬虎 是日餐湯 - 賣相麻麻, 好似湯水咁, 但味道還可以 是日沙律 - 又係杏仁沙律醬, 好好味
總結 : 有待改進, 希望有機會試一次晚巿