2021-07-08
❀ Med Chef #尖沙咀 ❀❗️菜式加入CBD 好味得來又可以放鬆❗️——————————————————作為尖沙咀厚福街嘅樓上鋪,真係臥虎藏龍!餐廳大玩CBD🔥喺所有菜式當中加入調配好嘅CBD份量。CBD係一種大麻嘅成份,能夠給予人放鬆嘅感覺。但唔會令人上癮或迷惑,係一種近期頗流行嘅天然化學物質!雖然我食完成餐都冇乜太特別嘅感覺,但無可否認佢哋嘅菜式真係特別得來又好食😋,而且價錢好合理,非常推薦大家一試!係一間值得回頭嘅餐廳。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘製醬汁 $268 (4.1/5)長米飯細細粒,有少少似西班牙海鮮飯,但係口感相對濕少少,醬汁味道略帶點豆豉味,幾特別,只係稍為鹹咗啲。用上西班牙八爪魚🐙煎得香口,口感彈牙得來帶點軟綿綿,配上大量爽口蝦、少量蟹柳絲,好食!.☞ 威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $198 (4.3/5)抵食又高質嘅威靈頓三文魚🥰!酥皮非常香脆,三文魚同酥皮之間有一層creamy嘅菠菜,增添美味!而且三文魚亦烹調得恰到好處,生熟剛好,味道鹹香,高質!.☞ 流心菲達芝士撻 $58 (3.8/5)當日只係剩返芝士撻同埋churros🥲覺得驚喜相
❗️菜式加入CBD 好味得來又可以放鬆❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $198 (4.3/5)
抵食又高質嘅威靈頓三文魚🥰!
而且三文魚亦烹調得恰到好處,生熟剛好,味道鹹香,高質!
☞ 流心菲達芝士撻 $58 (3.8/5)
當日只係剩返芝士撻同埋churros🥲
覺得驚喜相對冇咁大,不過都係一個好食嘅芝士撻。
切開內裏半溶,唔會太膩。
☞ 蜜桃乳酪沙冰 $58 (3.5/5)
最後決定試吓佢哋嘅CBD SIGNATURE,感受下CBD嘅威力,不過都係冇乜感覺🙈。
蜜桃乳酪酸酸甜甜咁,但唔算十分清甜,正常發揮。
——————————————————
✨整體味道: 4.1/5
✨環境裝修: 4.1/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 4.2/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
以CBD做Gimmick!每一道菜都加入左合適份量嘅CBD,講真食完成餐都唔係太feel到🙈不過佢哋嘅菜式真係幾好味😋,有各種fusion菜式、扒類等等,而且價錢好合理,大部份只係百幾蚊左右。即使冇CBD都值得一試,係間幾高質嘅樓上cafe,推薦!
PS當日食完之後仲去咗K11買啲CBD返屋企試吓,但都係冇乜特別感覺🙈大家食完記住分享俾我聽有冇feel到任何effect🤣!