2017-10-13 1197 瀏覽
吃過不少素食自助餐,這間最乾淨企理精緻。很多素食自助餐粗製濫造,這間卻非常精緻,每道菜都精心配搭,有主要用料、配料及適當的香料及視覺陪襯,而那個羊肉串好惹味,香料好足,肉感好真。素雞肶也過癮,又脆有夠味。香口0野唔少,但食完唔覺熱氣,我估關鍵是店家沒有用萬年油,也用焗代替炸。廚師真係抵讚,唔會因煮份量大而求其,好似個菜芯咁,加杞子,每條都煮得0岩0岩好,唔會老也不會生。個炆冬菇好有家庭風味。個沙律吧唔錯,藍芝士醬,幾得意;凍虎皮尖椒好剌激,好辣好爽。個墨西哥莎莎醬同玉米片都好好食,但略淡。咖喱唔錯,唔係現成求其加D素雞溝出來,真係煮出特色,出面食唔到;叻沙一般;肉骨茶唔記得食......若要數不是,好的飲飲品選擇較少,個果汁好化學;此店衛生極佳,惟獨是茶包可以再放好D。開頭想彈佢熟的葉菜比較少,但諗到葉菜易出水而久放賣相不佳,都係接受現在佈局。素乳酪誠意可嘉,但冇奶始終唔太好味,我唔識整部機,阿姐好勤快有禮幫忙,唔該晒,整體服務也極佳。下次一定會再幫襯。
吃過不少素食自助餐,這間最乾淨企理精緻。

下次一定會再幫襯。
2017-10-12
  • 羊肉串