餐廳: Greenhouse
資訊:

2020-10-30 502 瀏覽
早排去左銅鑼灣行街食飯,黎到time square食通天覓食,呢間餐廳地方算大,加上柔和燈光,環境都幾優雅。食物方面,款式超多兼有特色,賣相亦唔錯,所以都吸引到我食慾。椰香青咖喱青口、蜆青咖喱汁甜甜地冇乜辣味,青口同蜆算新鮮煮到入晒味,加埋d咖喱湯汁一齊飲好味道,可惜佢只係附送三塊法式麵包用嚟點汁真係唔夠喉。龍蝦鵝肝星洲炒米配西班牙火腿咁樣嘅配搭都係第一次,味道偏鹹好惹味,啱晒重口味嘅朋友,龍蝦肉唔算多,鵝肝肥美入口即溶,加埋火腿仲有其他配料口感豐富,食到停唔到口。烤美國頂級肉眼扒呢個就中規中矩,牛味唔算濃,佢本身已有啲鹹味,所以唔使點燒汁同埋海鹽已經OK,肉質算嫩口,始終不及steak house 咁講究。Apple crumble份量多味道ok, 入面有好多蘋果肉唔太甜,略嫌上面嘅餅碎唔夠脆。行完街嚟呢度食下野都不失為一個唔錯嘅選擇!

烤美國頂級肉眼扒

Apple crumble

行完街嚟呢度食下野都不失為一個唔錯嘅選擇!

烤美國頂級肉眼扒
Apple crumble