2014-04-21
去得石澳除左陽光與海灘,仲有就梗係飲飲食食喇!今次去天氣好晴朗,行到成身汗,於是就去搵食喇,一開始打算去石澳樂園,因為男朋友話utravel有介絡過,不過我地見呢間空間大d,菜式多d,而且好多人幫襯,所以最後選了這間。唔知石澳係咪多泰國人居住的關係,除左一d粉面的餐廳,最多就係泰國餐廳,而呢間餐廳除了泰國菜還有中式的菜式,所以點都會選到想食的款。果日生意都幾好,我地選了坐在外面的位,剛剛好對住個風扇,所以好涼爽,而我觀察到好多waitress都好似泰國人,而且見佢收銀的位擺埋泰王的相,男友話係當地泰國人現會甘做,所以我估餐廳多數是泰國人主理。我地叫左三道菜:我地兩人食完都覺得好飽,食物味道不算好特別,不過就不會感到失望,至少會覺得在預料中的味道。
我地叫左三道菜: 我地兩人食完都覺得好飽,食物味道不算好特別,不過就不會感到失望,至少會覺得在預料中的味道。
題外話/補充資料:
石澳真的給人一種比較放鬆和渡假的感覺,身邊周圍的食客多數是遊客和外國人,可能因為心情放鬆左,所以覺得環境都特別舒服