2017-11-09
聽同事講王子廚房幾好味,所以決定試吓希望可以搵到午餐嘅新餐廳,我哋平時食飯都大約有10多人, 同埋餐廳面積比較細,所以同事話最好早少少book定位。餐廳好好,因為我哋多人,怕到時煮唔切要等好耐,所以提前send咗個餐牌俾我哋,等我哋可以先落order,選擇都幾多,有7款。我哋大約有12至14個人,我地已經佔左餐廳嘅一半位子。首先有餐湯,今日既係南瓜湯,好濃郁,味道好好。落定order果然好,坐低之後等左大約5分鐘到就已經有得食。我叫左炭燒荷蘭豬肩肉+法式牛角包+黑陳醋意粉+楓樹蜜糖蕃茄沙律,個蜜糖蕃茄非常好味😍甜甜地,蕃茄唔會太林,仲幾爽口。牛角包都算脆身無咩特別。個豬肩肉配埋個特製醬汁都幾好味。😋最特別係個陳醋意粉,酸酸甜甜甘幾開胃,仲要配埋爽口既木耳絲,令到個麵更有咬口。環境雖然細小,但整體感覺幾好,店員都好nice~但太多人一齊去的確有d 逼,下次約埋幾個朋友再去食~