2022-12-07 42 瀏覽
將軍澳東港一向都好好行,商鋪種類又多。依間係泰國榮獲連續5年米芝蓮嘅過江龍《Baan Phadthai》正式落戶香港,即刻去試一試佢。餐廳設計主震用左深藍色同埋淺藍色兩個色調, 加上橙色吊燈同埋木製嘅窗框,比人一種舒適,又好似去左度假嘅感覺。炸蝦餅 $88粒粒炸到金黃色,鮮蝦味好突出,點啲泰式甜酸醬真係一流。生拆蟹肉炒金邊粉 $138雪白色嘅蟹肉放滿金邊粉上面,金邊粉好有鑊氣,唔會粘埋一齊,再放上花生碎同埋豆芽菜一齊炒,十分惹味。無骨海南雞飯 $88起哂骨就啱哂好似我依啲懶人去食。雞皮好滑,肉質又好鮮嫩,有少少雞嘅油脂味。食得海南雞,個飯都好重要,飯粒粒粒分明,每一粒都染上金黃色,有啖啖嘅雞油味,另人停唔到口。椰奶雪糕班蘭葉糯米飯 $58椰子味雪糕有啖啖嘅椰香,配上四碟材料:碎花生,椰奶同埋脆米粒,可以自己mix and match咁樣食,好食又好玩。椰香紅寶石冰 $58,另一個好出名嘅泰國甜品,用左冰鎮嘅形式,紅寶石(water chestnut)加入椰奶同埋椰肉,清暑清熱就啱哂。✨人均200左右如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!

炸蝦餅 $88
粒粒炸到金黃色,鮮蝦味好突出,點啲泰式甜酸醬真係一流。

生拆蟹肉炒金邊粉 $138

無骨海南雞飯 $88

椰奶雪糕班蘭葉糯米飯 $58

✨人均200左右

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!