2023-11-15
Set Dinner ($688 for 2 person) 1️⃣SALAD AND SOUP 沙律和湯⭐️法國珍珠蠔 周打魚湯🥣🐟湯非常濃稠&足料,好香滑,原隻珍珠蠔啖啖肉,湯充滿着蠔&忌廉味,好creamy~⭐️鵝肝批 青蘋果香桃醬🍏次次食鵝肝都會係煎完然後配多士食,今次就冇煎到,配埋青蘋果香桃醬原來都好夾,好清新,用另一個方法品嘗鵝肝獨有味道~2️⃣APPETIZER 開胃菜⭐️自家刁草醃製 挪威三文魚🍣塊塊都大大片,三文魚邊鋪滿刁草,食落淡淡草香味,類似檸檬香,令到三文魚更香更fresh~⭐️帕瑪火腿片 無花果第一次parma ham唔係配哈蜜瓜,而係配無花果,食後發現原來都可以咁夾,真係好創新,無花果本身獨有濃烈味道完全可以中和左parma ham嘅鹹味!3️⃣MAIN COURSE 主菜⭐️法式脆皮烤鴨胸 藍莓香醋醬推介!用慢煮方法烹調鴨胸,令到鴨胸肉質唔會好靭,而且仲可以保留到鴨肉嘅原汁原味,食落感覺到唔油膩,外皮輕微烤過,食落更惹味,最緊要係個藍莓香醋醬,原來鴨胸肉味同藍莓超夾,加埋醋味,好開胃!⭐️紅酒燉紐西蘭草飼封門牛柳推介!封門牛柳燉到好軟腍腍!好似燉左好耐嘅牛腩咁,肉可以一絲絲清晰可
1️⃣SALAD AND SOUP 沙律和湯
⭐️帕瑪火腿片 無花果
3️⃣MAIN COURSE 主菜
⭐️法式脆皮烤鴨胸 藍莓香醋醬
⭐️紅酒燉紐西蘭草飼封門牛柳
推介!封門牛柳燉到好軟腍腍!好似燉左好耐嘅牛腩咁,肉可以一絲絲清晰可見,配埋紅酒煮製,非常入味,舊舊都大大舊,好滿足,如果覺得食左好多重味嘅食物,記得食埋配菜,配菜有黃色同綠色嘅翠肉瓜、胡蘿蔔等,中和牛嘅重味一流!
4️⃣BEVERAGE 飲品
⭐️ (熱)台灣茘枝果蜜
原粒茘枝好足料,飲落甜甜地,散發陣陣茘枝香味,好夠果香
⭐️ (凍)菠蘿蘇打
解油膩推介!菠蘿味非常清新可口!