2016-07-18 134 瀏覽
呢日假期黎到小食天堂葵涌廣場掃街!由於之前見到有媒體報導話有幾間手卷都集中係葵廣,又咁岩見到呢間手卷店新開張,就打算試下佢。一去到就已經大排長龍,見佢有幾款手卷都做緊promotion,都係$29.99,於是決定叫海膽手卷同牡丹蝦海膽拼黑松露手卷。落完單後,起碼等左30分鐘先有得拎手卷...立食黎計,都算等得耐。海膽手卷一拎上手都算吸睛,份量大概有半板海膽左右,整齊咁排左五行。而牡丹蝦海膽拼黑松露手卷就連蝦頭放係壽司飯面,連埋一行既海膽。可惜,樣就好睇,但食落就出事。海膽雖然creamy,但係就丁點鮮味都無,有部分仲有些少苦味。青瓜絲幼得可憐,完全無口感亦唔爽甜同清脆。最敗筆係個壽司飯: 從相片都可以見到,壽司飯係超級鬆散,一路食,啲飯一路跌,而且又無壽司醋既味道。圍住手卷既個張紙巾,薄到透,豉油沾上紙巾后就痴住塊又韌又難𡁻既紫菜。 手卷價錢雖然比坊間便宜,亦預左刺身都唔會特別有質素,但最基本既壽司飯,我認為有待改善,否則唔值得浪費時間排隊。
呢日假期黎到小食天堂葵涌廣場掃街!

2016-07-01
30 分鐘 (外賣自取)