環境滿分、highly instagrammable o既私房菜西餐廳,近窗o個邊有著如宮廷般o既格調,內裡則由彩繪與掛畫帶出藝術館o既氣息;深紅色o既牆身映襯住snooker 檯,也有股private club house o既味道。檯上太多props 又蠟燭又花花又橄欖油做陪襯,配上油畫設計o既餐墊,隨手hea 影都能影出大師級o既作品,未計餐廳自己d 華麗背景,打咭一流呀!挪威雪蟹田園沙律o既蟹肉鮮甜,而歐陸式前菜小食係一客魚子醬玉子,粒粒黑魚子矜貴之致,微腥口感,豐沛滋味。燒美國豬肋骨配燒烤汁(跟餐$298 未加一) o既醬汁濃厚,味道酸甜,是靈魂之所在~薯角屬於比較生一點o既煮法,配上牛油果醬,富有美式風情。炭燒素漢堡扒慢煮格寧蘭比目魚柳伴炭燒洋蔥焗大啡菇(跟餐$378) 更為吸引,標榜為半素o既健康晚餐,大啡菇食落juicy,漢堡扒雖然係素肉但口感與普通肉無異,另外仲有一份燒蒜,成份餐o既配搭令我很滿意。朋友試o左一杯玫瑰三高茶,menu 提到得到有機認證能夠抗氧化,應該會幾唔錯。我則來一杯水蜜威尼斯(加$28),係意式風情o既雪糕mocktail,想講超好飲,同埋有住漸變

新鮮餐包
俄羅斯野菜湯

挪威雪蟹田園沙律
歐陸式前菜小食

燒美國豬肋骨配燒烤汁 ($298)

炭燒素漢堡扒慢煮格寧蘭比目魚柳伴炭燒洋蔥焗大啡菇 ($378)

朋友試o左一杯玫瑰三高茶,menu 提到得到有機認證能夠抗氧化,應該會幾唔錯。我則來一杯水蜜威尼斯(加$28),係意式風情o既雪糕mocktail,想講超好飲,同埋有住漸變o既顏色,影相夠晒靚……
玫瑰三高茶、水蜜威尼斯 (加$28)

西餐當然唔少得甜品,特別想讚個natvia 法式焦糖燉蛋,佢唔似一般類似布甸o既texture,反而呈膏狀,甜甜的又奶香濃滑,不可多得。
泡芙、法式焦糖燉蛋
歐陸式前菜小食
燒美國豬肋骨配燒烤汁 ($298)
玫瑰三高茶、水蜜威尼斯 (加$28)
泡芙、法式焦糖燉蛋