2023-06-21
餐廳有幾間分店,我之前都分別有去過佐敦同埋荃灣黎間餐廳,裝修風格相類似但係detail 位各有特色,荃灣分店以編織為主題,相當特別同有心思門口位置好似嘅打卡七彩燈房都係每間分店唔同🤣/黑蒜豬骨鍋 $328/次次去都係食個個牛奶鍋之前都有介紹過🤣今次試下新嘢,要左個豬骨湯底,初初驚黑蒜味道會好濃,但係食落非常香口,仲有益氣活血嘅功效😳 豬骨湯底帶點奶白色,味道濃郁,入面仲有4大舊豬骨,可以用飲筒食骨髓🦴/香江拼 $798/打卡必點📸 賣相超靚🤩 黎個全牛宴有好多唔同部分!分別有肥牛、牛白肉、牛仔粒、牛心頂、牛柏葉等等😳 味道各有特色,個人最鍾意雪花均勻嘅肥牛🥰/七彩餃子 $108/顏色鮮豔吸睛🤩 皮薄餡靚,佢個皮薄得黎係有少少咬口嘅口感唔錯🥟 每隻顏色都分別有唔同餡料!🤍姬松茸野菌🖤蟹肉黑松露🧡金華火腿菜肉💛午餐肉粟米💚冬菇薺菜💙蟲草花💜 和牛香莤餃/桃花源 $88/ 異世界 $88/飲品方面都好吸引,正係聽個名已經覺得好特別!桃花源一上台侍應就會吹個煙燻氣泡出黎,爆開個下煙霧彌漫幾幾有意境🤣 桃味梳打加左乳酸幾開胃,入面仲有果肉!另外一杯異世界係奇異果加蘆薈汁,奇異果做飲品感覺幾新奇🥝
門口位置好似嘅打卡七彩燈房都係每間分店唔同🤣
💚冬菇薺菜
💙蟲草花
💜 和牛香莤餃
/桃花源 $88/ 異世界 $88/
整體黎講,食物質素唔錯,打卡一流,餐廳裝修有特色,店員服務都好好👍🏻