星期六晚約左閏密食餐好,佢話想試好食既冰室! 講到出色既冰室 我個腦即刻諗起樓下冰室🦦因為以前係鰂魚涌嗰邊試過佢地既分店 成日心思思想翻啅🌜🌜 於是今次就帶左朋友去荃灣分店試試🦥🦥餐廳環境唔算大 但左右每邊都有幾張卡位 衛生都做得幾好 餐牌 餐枱櫈都唔會油淋淋!我同朋友太耐冇見 一坐低就雞啄唔斷左20分鐘 店員都冇嚟催促我地落單😆😆😆😆到我地落單時候 三心兩意 男店員仲好詳細為我地介紹招牌食物 希望我地能夠點到心頭好🥰🥰瑞士雞翼(單點 $38)一碟有三隻雞全翼🐥色澤鮮艷 令人好有食慾!! 雞翼滷得好入味 甜度適中 不會死甜🐻雞皮很有彈性!甜甜的雞皮包裹著嫩滑緊緻既雞肉 真係想一隻接住一隻咁食😆😆😆可惜只有3隻 兩個人分既話 有啲尷尬😆😆😆火腿奄列配蒜蓉多士 (單點 $35)一份厚厚的火腿奄列承托住4塊蒜蓉多士 每塊多士都平均塗滿蒜蓉牛油🧈好香😛 牛油同蒜蒸既味道唔會互相搶左大家 佢地相處得好好😆😆 酥脆既多士搭上軟軟既火腿奄列 簡單得嚟又迷倒眾生 😆😆 西多士 (單點 $28)兩塊外脆內軟既方包中間搽滿粒粒花生醬 🥜口感同層次都好豐富 唔會過甜!而且好欣賞鋪頭提供既糖漿係一包包 🧈🍯

瑞士雞翼(單點 $38)

火腿奄列配蒜蓉多士 (單點 $35)

西多士 (單點 $28)
兩塊外脆內軟既方包中間搽滿粒粒花生醬 🥜口感同層次都好豐富 唔會過甜!而且好欣賞鋪頭提供既糖漿係一包包 🧈🍯 感覺更加衛生🥰🥰🥰

炸芝士海鮮豆腐 (單點 $35)
一客有6粒芝士海鮮豆腐 配以自家調製既沙律醬 酸酸甜甜 好開胃!芝士海鮮豆腐就係軟軟的 裡面夾著流心的白色芝士 淡淡的芝士香🧀🧀🧀

叉燒滑蛋飯 ($55 可半價加餐飲)
好大份!叉燒非乾爭爭之流!係半肥瘦叉 油脂豐腴 配以嫩滑既香蔥炒蛋 真係一絕 底下既白飯早已同豉油愛得火熱 撈埋一齊食 真係好食到返唔到轉頭!🍚🐖

熱檸蜜
正常檸蜜味 但值得一提係超大杯!普通茶記既熱飲通常都係漱口size 一啖都飲完 哩到既熱飲杯真係大到嚇親我 🍵

華田脆脆
店員極力推薦 華田愛好者真係不容錯過 店家比既脆脆份量好大方🧉🧉 哩杯又好飲又有得but野咬下 好過癮!不過對我嚟講就甜左啲🍫heheh

• 瑞士雞翼