2019-11-07
萬聖節食串燒本身今日萬聖節諗住放工去飲下野,點知收到消息話封左成條街…. 於是去佐敦的渡船街食串燒填飽下個肚仔,之前車聚既時候有黎過,再食過。見到餐牌已經花多眼亂,好多選擇,價格合理,但有不同手工啤揀。叫左幾十串串燒食。蜜燒雞扒,雞扒嫩滑,充滿蜜糖味,雞皮都燒到脆卜卜。食串燒點可以少得燒茄子,呢條燒茄子真係好大條,鋪滿蒜蓉,燒到啱啱好,好食到停唔到口。孜然燒雞翼有啲似土匪雞翼,但無咁咸,燒得好香,有汁。豬頸肉都ok,因為好多都好易整到太多碳,易OVERCOOK,呢個就剛剛好,又夠香,岩晒我食!五花腩,睇樣都吾飲最喜食肥香,但呢句肥得黎不膩,好食。鹽燒黑椒牛舌串 黑椒惹味而厚切有咬口,火候同調味控制剛好, juicy有牛油香。雞腎,肉質咬口ok,唔會乾爭爭。羊架,一咬落去就BEAT晒D汁出嚟,無雪味!相信佢哋師傅花咗好長嘅功夫去調味,而我可以話俾你知我係好愛呢一種酒味嘅羊架!厚切午餐肉,午餐肉厚切,燒得好香,都正。
叫左幾十串串燒食。
蜜燒雞扒,雞扒嫩滑,充滿蜜糖味,雞皮都燒到脆卜卜。
孜然燒雞翼有啲似土匪雞翼,但無咁咸,燒得好香,有汁。
五花腩,睇樣都吾飲最喜食肥香,但呢句肥得黎不膩,好食。
鹽燒黑椒牛舌串
雞腎,肉質咬口ok,唔會乾爭爭。
厚切午餐肉,午餐肉厚切,燒得好香,都正。