2023-12-14 58 瀏覽
呢間位於土瓜灣一個比較偏滿隱蔽嘅地方,卻偏偏訂座到滿晒,真係唔係咁容易有位,我哋預早咗訂位,一行三人去慶祝生日,門口好神秘嘅黑布睇唔到餐廳入面嘅環境,當打開黑布之後,恍如置身萬花筒一樣,一面面嘅鏡子,營造出萬花筒嘅鑽石感,在沿鑽石通道行入去,見到五彩繽紛,華麗十色既佈置,直程嘆為觀止食物都係咁精緻夢幻,黑魚子麵包蟹意大利飯,啲意大利飯口感鬆軟有咬勁,好似忌廉一樣,再配上淡淡香濃蟹汁味,齒頰留香,不過份量偏少黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉,面質細軟,風味醇厚,非常開胃醒神,不過蟹肉得好少,上面啲金箔都係得一塊仔,我哋都唔知點分,甜品我哋原本想試黑盒子之謎,但已經賣晒啦,原來呢度啲甜品都好搶手,真係要一早諗定啊,我哋後尾點咗個蛋糕慶祝生日,雖然細細個但係都好好食佢哋仲會送一個生日小頭飾俾壽星,我哋都玩得好開心,雖然價錢偏高,份量偏少,但都係一間好值得去嘅打卡餐廳,留低咗好多珍貴同美麗嘅照片,係一個好好嘅回憶

• 黑魚籽麵包蟹意大利飯