2006-02-02 18 瀏覽
見中環咁多大排檔,決定個個都試下,上次食0左水記,今次就食下威記,仲專登叫埋兩個同事黎食.三個人,叫0左時菜什會湯,椒鹽肉排同薑蔥鯇魚.個湯其實我唔想叫ga..不過同事仔話好,咪叫囉...點解我唔想呢..因為佢地用個大鐵兜黎裝住...好似好污嘈咁...不過,個湯又幾好喎,因為佢d什會洗得好乾淨,冇一陣味,個湯好清.個肉排幾好,味道arm arm 好,唔太鹹,個肉質好爽口,唔會鞋,不過d油多0左小小...個魚等得最耐,因為即蒸...一黎到,都幾impress,因為佢都幾大份..食一啖,好得,熱熱的,好滑,個時間掌握得好好,唔會唔熟or太老...三個餸,白飯任裝,每人三十蚊,好抵.家常小菜,冇味精,食得過啦!走0個時先發現蠢0左,原來有set lunch,22蚊兩餸加飯同湯,下次一定要食番佢!

三個人,叫0左時菜什會湯,椒鹽肉排同薑蔥鯇魚.

三個餸,白飯任裝,每人三十蚊,好抵.

家常小菜,冇味精,食得過啦!