2022-07-03
身為一個croissant 嘅愛好者,其實之前已經bookmark左呢間餐廳~因為好想試佢個龍蝦湯牛角包🥰 然後最近,我終於的起心肝去嗰度試一試佢lu~🦞龍蝦湯牛角包🥐 $58佢個牛角包外皮都真係幾脆口,質地方面真係外脆內軟,同埋成個包體都好有牛油味,不過就完全唔覺得油膩😋 切左落去之後,啲龍蝦湯又真係流出嚟嘅🤤 個龍蝦湯又真係好夠龍蝦味,而且鹹味唔會過重,飲落都唔會似味精湯~同埋佢唔會太水,係比普通湯杰身少少~我朋友同我都覺得好似飲緊酥皮龍蝦湯咁但有啲surprised 嘅係即使我影左好耐相,佢都無變到好凍,而入面嘅湯都仲keep到熱熱地,真心值得讚🤩🍎蘋果黑毛豬腩Tapas🐽 $106老實講我真係好少食tapas,我諗真係3次內~不過朋友想試所以就叫左~ 首先黑毛豬腩係似靚嘅五花肉~肉質層次分明而且外皮真係燒得好香脆😍 塊黑毛豬就算無sauce都唔會太乾,食落去都幾香豬油味🤤 成個dish都好開胃,蘋果片夠香蘋果味又爽脆, 而且下面塊toast選用左穀麥麵包,既健康又好香穀麥味~中間就有紫椰菜加沙律醬,成個combination都好fresh~🐮美國頂級牛腹扒配香煎鵝肝🥩 $268
🦞龍蝦湯牛角包🥐 $58
🍎蘋果黑毛豬腩Tapas🐽 $106
🐮美國頂級牛腹扒配香煎鵝肝🥩 $268
呢個我係見到隔離台叫我先叫嘅🤣因為我覺得個擺盤同啲🐮🐮好靚好吸引🤩
牛腹扒有4塊~覺得生熟程度啱啱好,因為佢又無生到切落去有血水,但又做到肉質鮮嫩嘅口感🥰 重點係!牛味夠哂重,真係勁啱我呢啲牛魔王去食😍醬汁方面,有南瓜汁、蒜蓉汁同芥末醬~講真我真係第一次食牛扒係蘸南瓜汁🎃!意外地唔奇怪喎~佢個南瓜汁係幾fresh幾香甜同creamy,好似喺日本飲嗰啲南瓜忌廉凍湯咁,其實match埋一齊又唔奇怪,味道都唔錯~
而鵝肝都煎得夠哂香,啲鵝肝油出哂黎🤤 而且都幾酥下(我係鍾意食重酥味嘅鵝肝🙈)
🖤Storm Rider笑看風雲🗻 $50
呢個真係全晚最有驚喜!🤩 首先個樣已經igable 啦~成個燒燶咗嘅富士山咁🤣 第一下飲落去,真係同普通espresso無分別~但係擺左一陣再飲就真係兩個世界😝 杯野飲變得甜甜地,而飲落去係似fruity 嘅咖啡,所以真係飲到有幾香酸果味~ 然後啲奶泡又溶左落去杯野飲度,所以都變得好香奶味,一啲都唔苦~另一個重點係- 呢杯野飲令我真係試到到底竹炭/活性炭到底係咩味道!呢杯野飲真係有好濃嘅竹炭味啊😆
佢仲有好多特色流心牛角包我都好想試~同埋其他野食質素都幾好🥰同埋環境都唔錯,幾有格調,啱哂閨蜜/情侶去談心啊~