2024-12-09
著起龍袍唔似太子一向鍾意搵未食過既餐廳,想搵中菜食, 見到呢間星期六晚去到, 嘩, 成個廳, 連埋我得3枱客.靜到不得了叫餸啦叫左龍袍燒豬脾紅燒大蝦豆腐煲薑蔥蠔煲金銀蒜炒白菜先黎紅燒大蝦豆腐煲, 好似冇煙既原來我誤會左佢,個煲係好熬既味道唔錯, 蝦都爽, 佢有個list 既菜式係有特價 原價$168,而家$98, ok, 就算原價$168 我都覺得ok但第二,第三味就出事之後到薑蔥蠔煲, 佢上枱, 拎住個汁, 問淋唔淋落去已經唔對路我食薑蔥蠔食唔少,通常係蠔走走油, 再同薑蔥一齊爆, 咁先香, 未食過就咁炸再淋汁完全令人失望, 薑蔥響底, 將炸蠔放上面, 再淋汁, d 味入唔到d 蠔度唔知佢呢個係邊度煮法, 廣東煮法唔係咁囉問個阿姐, 佢d 態度仲衰衰地, 都符合openrice 前面post 阿姐態度第三味就龍袍燒豬脾, 叫得龍袍燒豬脾, 加個招牌名響個菜式度, 諗住係好野啦原來冇料到, 好似我響Apita/Aeon 買果d 焗豬脾咁, 係比多左2個醬咁大吧(黑椒/芥辣)金銀蒜炒白菜, 就正常發揮, 算好食整體感覺麻麻地, 我唔介意價錢貴d, 但我expect 質素服務唔得, 菜式
一向鍾意搵未食過既餐廳,想搵中菜食, 見到呢間
星期六晚去到, 嘩, 成個廳, 連埋我得3枱客.靜到不得了
叫餸啦叫左
龍袍燒豬脾
紅燒大蝦豆腐煲
薑蔥蠔煲
金銀蒜炒白菜
先黎紅燒大蝦豆腐煲, 好似冇煙既
原來我誤會左佢,個煲係好熬既
味道唔錯, 蝦都爽, 佢有個list 既菜式係有特價
但第二,第三味就出事
之後到薑蔥蠔煲, 佢上枱, 拎住個汁, 問淋唔淋落去
已經唔對路
唔知佢呢個係邊度煮法, 廣東煮法唔係咁囉
金銀蒜炒白菜, 就正常發揮, 算好食
服務唔得, 菜式唔得, 唔知日頭生意如何, 應該好難做落去