2022-05-26
話說有留意開我地 都知我早兩日遠徑大西北#懲罰 @bananaboyhk 失敗而回😢😢點知朋友仔話我知「佢地葵廣開咗分店喎」今日決定去滿足返我嘅 #香蕉pancake 慾望🤤首先 要攪清楚一樣野‼️此 #蕉積妹 不同彼 #香蕉仔 今日落order時問店員哥哥「你地同元朗果間有冇關係架?」哥哥仔真係 #誠實話 「冇架」👍🏻欣賞佢嘅坦白 冇借機抽水所以各位朋友仔 同foodie 都冇再混淆咗啦😉不過絕對可以放心 兩間都咁💛 @chiuchikmui 已經加入咗 @mee_punishc 講返食物先~#香蕉煎餅 配 #榛子醬 $36由於 #即叫即整 所以大約要等10-15分鐘#強烈建議 即場食埋 (事關我外賣 相隔左5分鐘先食 都已經唔係熱辣辣🥺)薄薄嘅煎蛋餅包著香蕉餡 然後係面加上先選醬 四揀一最後再係個面畫上煉奶 就完成啦~蛋餅本身脆唔脆就唔知😅因為外賣凍咗🥺不過榛子醬貪心的我會想多啲個香蕉餡好香香蕉味 如果個蛋餅夠脆 就做到外脆內軟煉奶唔會好多 攪到蓋個第二主角榛子醬利申:元朗嗰間暫時未食過 對比昔日係Bangkok 掃街嘅香蕉pancake🤔🤔相似度有70分啦~============
#懲罰 @bananaboyhk 失敗而回😢😢
點知朋友仔話我知「佢地葵廣開咗分店喎」
今日決定去滿足返我嘅 #香蕉pancake 慾望🤤
首先 要攪清楚一樣野‼️
此 #蕉積妹 不同彼 #香蕉仔
今日落order時問店員哥哥「你地同元朗果間有冇關係架?」
哥哥仔真係 #誠實話 「冇架」👍🏻
欣賞佢嘅坦白 冇借機抽水
所以各位朋友仔 同foodie 都冇再混淆咗啦😉
講返食物先~
#香蕉煎餅 配 #榛子醬 $36
香蕉煎餅配榛子醬
由於 #即叫即整 所以大約要等10-15分鐘
#強烈建議 即場食埋
(事關我外賣 相隔左5分鐘先食 都已經唔係熱辣辣🥺)
薄薄嘅煎蛋餅包著香蕉餡 然後係面加上先選醬 四揀一
最後再係個面畫上煉奶 就完成啦~
香蕉煎餅配榛子醬
蛋餅本身脆唔脆就唔知😅因為外賣凍咗🥺
不過榛子醬貪心的我會想多啲
個香蕉餡好香香蕉味 如果個蛋餅夠脆 就做到外脆內軟
煉奶唔會好多 攪到蓋個第二主角榛子醬
=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #懲罰黃色小店 #yellowkwaifong #yellow葵芳 #yellow葵廣 #yellow掃街 #yellow甜品 #懲罰mee #懲罰mee商戶 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter