2021-09-06
喺葵廣行街行到口渴想飲番杯野,經過NUTTEA見到佢地裝修好靚(被吸引左埋去🤭)作為一個熱愛堅果嘅人真係要試下佢地既堅果奶😍伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47朱古力堅果奶蓋有別於平時奶茶店嘅奶蓋,堅果奶蓋質地較為厚實,而且充滿榛果既香味,Nutella既味道突然衝入我嘅腦海🙈雖然叫咗正常甜度,但清香嘅伯爵茶底加埋堅果奶蓋一齊飲唔會覺得太甜🤤香芋堅果奶 $39 (半糖)雖然成日見到我吃吃喝喝,但其實我都幾怕肥,出去買嘢飲通常都會走糖或者半糖,我有諗過叫咗半糖之後會唔會無味🤔結果係唔會!一飲落口第一下,堅果味極濃,芋泥打成蓉再再打入堅果奶,幼滑香濃,有驚喜。真係唔係講笑,我飲晒杯堅果奶之後冇食到lunch,實在太有飽足感啦😮💨當然唔係鼓勵大家淨係飲一杯飲品當一餐正餐,但如果有健康有營養嘅飲品,真係可以慳唔少時間🤭相比起平時嘅台式飲品,NUTTEA嘅價錢的確比較高,但我自己覺得物超所值,味道好再加上堅果營養價值高,飲完都唔會有罪惡感🥰
伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47
香芋堅果奶 $39 (半糖)