2022-07-05
窮大少迎戰考試📕窮煮婦為左呢一日都需要心靈備戰🧘🏻♀️特登同公司請假一天📴約埋媽媽友一齊食個靚午餐👭🏻食飽左先有氣力鬧仔 (you know that feel mum)🤡一個💯分既午餐又點少得精緻甜品一份呢🍧夏日炎炎食下雪糕就岩晒喇🍦...葵涌廣場既雪糕小店❄️Something Cool❄️位置處於三樓食街最當眼既👉🏼TOP世界內試左兩樣冰品🍦份量真係夠晒大,兩個人食到濟呀🤰🏻🔸綠茶漢堡 $38綠茶雪糕完全將新鮮烘好既脆皮飛碟皮塞到爆滿💥紅豆餡份量豪邁,多種味道夾埋又十分洽到好處🤌🏼外層脆皮有甜香味,內層原來仲有一浸花生碎同煉奶係驚喜㊙️🔸朱古力綿綿冰 $48口感同外面食到既台式綿綿冰又唔太相似,更加綿密甜膩☁️媽媽友話更近似將綿花糖刨成冰既感覺(?)店家出手真係好豪邁比左好多餅乾,底層仲有粟米片🈵平衡番個甜感,食完真係飽到騰騰震🤰🏻#香港美食 #葵廣美食 #葵涌廣場 #葵涌美食 #冰淇淋 #雪花冰 #綿綿冰 #綠茶紅豆 #雪糕 #豆沙餅 #somethingcool #平民美食 #掃街 #香港小店 #港式料理 #簡易食譜 #甜品 #甜點 #消暑 #hkfoodie #懶人料理
特登同公司請假一天📴約埋媽媽友一齊食個靚午餐👭🏻
一個💯分既午餐又點少得精緻甜品一份呢🍧
夏日炎炎食下雪糕就岩晒喇🍦
...
葵涌廣場既雪糕小店❄️Something Cool❄️
位置處於三樓食街最當眼既👉🏼TOP世界內
試左兩樣冰品🍦份量真係夠晒大,兩個人食到濟呀🤰🏻
🔸綠茶漢堡 $38
綠茶雪糕完全將新鮮烘好既脆皮飛碟皮塞到爆滿💥
紅豆餡份量豪邁,多種味道夾埋又十分洽到好處🤌🏼
外層脆皮有甜香味,內層原來仲有一浸花生碎同煉奶係驚喜㊙️
🔸朱古力綿綿冰 $48
口感同外面食到既台式綿綿冰又唔太相似,更加綿密甜膩☁️
媽媽友話更近似將綿花糖刨成冰既感覺(?)
店家出手真係好豪邁比左好多餅乾,底層仲有粟米片🈵
平衡番個甜感,食完真係飽到騰騰震🤰🏻