2022-06-11
葵廣小食越開越多,不過我覺得主要分為2大類,口痕類/飽肚類。相對上,飽肚類性價比會高好多~ 喺無得堂食嘅日子,經常會一次過買幾盒返去同屋企人當晚餐~貴妃烤雞卷$25烤雞卷放正喺正前方,諗緊食咩嘅時候,一定會聞到陣陣香味!所以總係會俾佢吸引咗!外層係烤到香脆嘅雞皮,包裹住嫩滑嘅雞肉,當做小食一流~迷你生煎包$20迷你生煎包仔細細粒,有啲似小籠包,造型可愛~外層烤至金黃,皮身夠薄,一啖一啖方便易食~臺灣牛肉拌麵$35牛肉份量夠多,大大件,拌麵會配埋3件豆腐同酸蘿蔔,可選:原味、沙茶、芝麻、麻辣醬。而我就揀咗沙茶醬,沙茶醬入口惹味,唔會太鹹,非常適合用黎拌麵,大腸麵線、蚵仔麵線$38媽咪一向鐘意食幼麵條,所以麵線就最啱佢喇!大腸夠腍入味,脂肪入口即溶。而蚵仔則比想像中大粒~兩款麵線和湯底非常相配,可當成麵食亦可當成湯羹~📍📍📍📍📍📍📍📍阿佳拌麵葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓303F號舖📍📍📍📍📍📍📍📍
貴妃烤雞卷$25
迷你生煎包$20