2021-07-14
📍不toast不快 (葵芳) 睇到 不toast不快 呢個名就知道佢地係賣吐司啦~ 💛 呢間位於葵廣3樓既小店主打韓式鐵板吐司,而且價錢仲好親民!佢地有好多款唔同既餡料選擇,非常豐富!😺 吐司仲係即叫即整架,雖然要等10分鐘左右但係都值得既。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️輕燒煙鴨胸芝蛋吐司 🍞($38) 吐司好大份,厚厚既兩塊多士夾住左超多餡料呀!🥪 多士有先加牛油同蒜蓉烘過,令到味道好香口,面層脆脆地咁,而入面則好鬆軟。吐司入面會有幾塊煙鴨胸,煙鴨胸有微微燒過,食落好香,而且都有返咁上下厚度。🥰 而炒蛋既份量好多,仲好嫩滑同會有少少蛋汁,不過味道就較為淡。吐司底下會有大量既椰菜絲,正好中和返其他配料既油膩感。中間仲會夾住左芝士,🧀 芝士溶溶地咁,夾埋一齊食好正。呢個價錢黎講好抵食呀!▪️脆炸雞胸柳 (+$16) 隨吐司可以以$16加配一款小食,今次我地加左一份炸雞胸柳,💕 雞柳既調味醬料非常加分,好落好惹味!𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓Top世界3069-T3號舖Shop 3069-T3, Top World, 3/F, Kwai Chung Plaza, 7 Kwai
𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️輕燒煙鴨胸芝蛋吐司 🍞($38)
▪️脆炸雞胸柳 (+$16)
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓Top世界3069-T3號舖
Shop 3069-T3, Top World, 3/F, Kwai Chung Plaza, 7 Kwai Foo Road, Kwai Fong