2021-12-16 901 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕又來到葵廣掃嘢食啦,有一個新開嘅角落就位於3樓Top世界除咗買衫之外更加係連續幾間小型嘅食肆進駐, 😛既然葵廣食得多當然要支持一下新店,呢間新店由日本店長開設嘅!😇招牌菜爆汁肉彈- 😃就好似漢堡包入面嘅漢堡扒出面再包一層炸粉,🤪但賣點當然就係講求鎖住肉汁嘅技巧以及對食材嘅嚴謹度,用嘅都係日本100%和牛,😙所以味道唔需要太多調味已經食到新鮮牛味,絕對絕對要趁熱食先有爆汁效果,🤓加多幾蚊直頭變埋漢堡😎脆炸小池魚- 😊雖然係小但其實每一條池魚仔都有相當嘅大小,😎起碼肉身都有些少脹卜卜,亦食得出魚肉嘅味道再配合軟骨,🥳當然點埋沙律醬就更有小食感覺,熱辣辣嘅情況下係食到魚油香味,😏個感覺就好似食緊冇籽嘅多春魚咁樣。😤脆炸廣島蠔- 😙日本嘅廣島號俾我最大嘅感覺就係鮮甜,仲要係咁多個國家裏面最甜嘅一款,用嚟炸就可以鎖住裏面肉身嘅嫩滑同埋濕潤度,真真正正嘅外脆內軟,😌與此同時外層嘅除將亦都偏向輕盈嘅感覺,就並唔係一大層厚粉,成件事剛剛好,🥰除咗肉彈爆汁之外呢一隻廣島蠔亦都係完美體驗脆炸完之後內裏依然保持極度鮮嫩🤩🌕最後MoonMoon好滿意依間主打日式炸物嘅小店,因為佢選擇

招牌菜爆汁肉彈-

🌕最後MoonMoon好滿意依間主打日式炸物嘅小店,因為佢選擇多而且即叫即炸!味道都唔錯🌕