去葵涌通常都會去葵涌廣場掃街覓食,不過今次約咗舊朋友傾計、聚舊,想靜靜地坐低落嚟食個飯,一於去葵芳果邊食台灣菜。呢間餐廳無論午市或晚市都全部免加一,好抵食。食物種類多樣,有主食、麵食、小食、炸物同埋台式飲品,全部都係好地道嘅台灣菜式。我哋一人嗌咗個一份主食,一份係麵類,另一款就嗌咗飯類,兩樣都可以試吓嘛~酥炸雞扒三星蔥拌麵:一向都好鍾情於台灣嘅蔥油拌麵,油香惹味。配合埋邪惡嘅炸雞扒,外皮炸到好脆口、乾身,雞扒嘅肉汁都好juicy,perfect match~嘉義雞肉飯:雞肉鋪滿了成碗飯,雞絲撕得均勻,肉質嫩滑,底下墊住一大塊煎蛋,流心狀態雞蛋黃,飯量都好夠,尤其對女仔嚟講。不過呢個蛋黃汁、鹹菜、醬汁撈埋雞絲一齊食,真係特別下飯,不知不覺就食晒成碗飯。

炸雞扒三星蔥拌麵:
一向都好鍾情於台灣嘅蔥油拌麵,油香惹味。
嘉義雞肉飯:
雞肉鋪滿了成碗飯,