葵芳呢間小店叫山下見,一聽個名就知黃到金💛鋪面唔大,小編夜晚去過2次都見到好多人排隊,多人到食唔到☹️反而晏晝就唔洗點排隊。葵芳除咗連鎖店之外,都好少堂食嘅好選擇,呢個黃店絕對係首選👍🏻🧚🏻‍♀️日本霜降一口牛便當 💰$88便當除咗跟一碟牛同飯之外,仲有一碗麵豉湯🥣中華沙律、螺肉同一碟醬汁。一口牛嘅份量唔算特別多,面頭有啲蒜粒同蔥粒。咬落真係好有驚喜,超濃郁嘅牛味,仲帶有淡淡嘅油香,而且肉質軟淋🥩其他配菜質素正常,不過就略嫌醬汁唔多,個飯食到底有啲乾,不過整體都係好高質,個牛肉真係好Juice🤩🧚🏻‍♀️帶子三文魚蓉丼 💰$68丼飯份量正常,三文魚蓉都幾多,上面跟一粒帶子🍱三文魚蓉入面有蔥同芝麻,口感豐富,而且食落新鮮冇雪味,旁邊仲有玉子燒同蟹籽👍🏻帶子非常鮮甜😋而且飯嘅調味溫度亦適中🍚🧚🏻‍♀️黑松露茶碗蒸 💰$58(當日買一送一)店入面有塊小黑板,寫低是日推介,有時除咗有特價之外,仲會有限時新品🥳當日我哋介紹咗買一送一嘅黑松露茶碗蒸。茶碗蒸入面有蟹柳同白果,夠晒滑溜,不過黑松露嘅煤氣味真係好濃烈🤣所以食唔到蛋香,下次應該會叫返普通茶碗蒸😋小編覺得呢個價錢對得起質素有突,夜晚都係同一個餐牌價

🧚🏻‍♀️日本霜降一口牛便當 💰$88

🧚🏻‍♀️帶子三文魚蓉丼 💰$68

🧚🏻‍♀️黑松露茶碗蒸 💰$58(當日買一送一)

小編覺得呢個價錢對得起質素有突,夜晚都係同一個餐牌價錢,只係會收加一,CP值好高👍🏻👍🏻👍🏻小編睇佢哋IG仲見到連豉油嘅都係佢哋自己調配,淨係呢擔心機都好值得去支持😝

溫馨提示💁🏻‍♀️因應政府疫情政策,店內營業時間有更改,詳情可睇返佢哋IG

味道:8/10
環境:7/10