2021-07-19
好耐冇去葵廣掃街,最近疫情穩定返。終於開心去掃街,咁多小食店林林總總花都眼亂之際,就俾佢台式小食店ge刈包吸引咗😍,即刻叫黎試試佢。(小店全部食物即叫即整,大約需時5至10分鐘,食好野係要耐心等候🤩)1️⃣麻辣雞刈包 刈包有三種選擇:古早味腩肉、黑松露雞、麻辣雞。雖然佢招牌推薦係古早味腩肉,但麻辣雞我覺得夠特別,所以今次就試麻辣雞🐔刈包。個麻辣味都有四川風味,口味少重,但配埋刈包,甜甜地再加生菜🥬中和反。啱啱好。😚(刈包到手時都暖暖地,新鮮👍🏻)2️⃣甜不辣台灣地道小食,新鮮仲炸,熱辣辣,有風味台灣味(但個人認為配埋醬汁,可以無咁油膩感)店舖仲有多款台式小食,例如香酥鹽酥雞 、台式鹵水、芋泥球、地瓜球、花枝丸等。個胃唔夠大🙉,下次再試。滿分5粒星🌟—————————————-環境:🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟CP值:🌟🌟🌟—————————————
1️⃣麻辣雞刈包
刈包有三種選擇:古早味腩肉、黑松露雞、麻辣雞。
2️⃣甜不辣
滿分5粒星🌟