2018-03-25 139 瀏覽
九龍塘呢間Mad For Garlic係新開嘅,我記得之前呢度係Pacific Coffee,mad For Garlic嘅嘢食都係意粉同薄餅類型比較多,另外都有一啲韓國飯嘅菜式。自己平時冇特別鍾意食蒜頭,但聽過人哋講話煮腍左啲蒜頭好好食,於是就去挑戰下。我地叫左兩個主菜,兩個甜品,分別係香辣三重蒜味海鮮意粉,蝦、菠蘿、炸蒜片 MFG招牌意大利薄餅,D.I.Y. 提拉米蘇配意大利手指餅及咖啡甜酒,自家蒜頭雜莓奶凍。🍹飲品有floating ice ball and tropical fruit tea。每杯野飲入面都有啲冰凍嘅生果粒,差唔多有10粒咁滯🍝香辣三重蒜味海鮮意粉好正好惹味。我自己唔抗拒食辣,譚仔可以食到二小辣,呢個意粉嘅辣度覺得啱啱好。佢有魷魚、蝦同青口,啲魷魚煮得剛好唔韌,青口亦充滿鮮味,蝦就普通。成碟菜除咗充滿辣味之外亦都充滿蒜味同蒜片,啲蒜片炸左之後好香口。如果碟意粉可以再大分啲就好啦😛🍕蝦、菠蘿、炸蒜片 MFG招牌意大利薄餅都係一樣咁正,個薄餅本身係淋身既,有個職員埋黎幫我地加啲芝士落去🧀 入面嘅炸蒜片有小小腍咗,但成個薄餅都咁好味🍮兩個甜品來講我鍾意提拉米蘇多過雜

香辣三重蒜味海鮮意粉

蝦、菠蘿、炸蒜片 MFG招牌意大利薄餅

🍮兩個甜品來講我鍾意提拉米蘇多過雜莓奶凍,雜莓奶凍就正正常常,多咗蒜片都冇乜特別,但提拉米蘇嗰個食法我都係第一次試,每一條手指餅都個別浸落啲甜酒、咖啡同埋嗰啲cream度,可以自己控制每一條個味道,極度推介俾咁多位試吓!就算唔啱食都覺得好玩👻

D.I.Y. 提拉米蘇配意大利手指餅及咖啡甜酒

自家蒜頭雜莓奶凍