2019-06-02 5035 瀏覽
真係諗唔到食乜,黎得又一城,好多時都會諗起佢,又唔想食 Food Court,所以今日我同一個朋友又食了,食完再食,覺得都係咁值得同大家分享下今日一開始就試新野,叫左呢個只係聽個菜名,你係會唔太知係乜既菜,佢就係蒜到不得了既,好鍾意食蒜既朋友,又唔想下下都係普通蒜蓉包,禁就要試試佢了難怪佢叫做 “德古拉殺手”先講大家唔好學!我係食錯方法既,原來呢d原粒蒜頭係放係塊包入面架,而唔係好似我禁放曬係上面,因為餐廳事先而已將塊法包暗暗切開一半。。。無辦法。。係我無留意好。。哈哈主食方面,如果係意粉,呢款就係其中一款我推介既,因為佢既口感同味道都做得好好,食得出個意粉係好有誠意既,如果將佢變左一個紅汁,禁應該就變得麻麻意粉煙韌既口感,香濃嘅白汁,呢個意粉真係做得幾出色呢個 Pizza 亦都係我非常推介嘅,佢係蝦,菠蘿,炸蒜片MFG招牌意大利薄餅,就算已經食咗幾次,我仍然覺得佢嘅CP值最高,不論味道口感及質感,都係非常出色,甚至一啲專門食薄餅嘅專門店,都冇呢一種嘅感覺當然,除咗餅皮夠薄,上面嘅料又足料又夠多,另外我好欣賞嘅,亦都係薄餅上面嘅芝士,因為真係非常濃厚,口感一流!最後都要黎返一個甜品嘅,

難怪佢叫做 “德古拉殺手”

意粉煙韌既口感,香濃嘅白汁,呢個意粉真係做得幾出色

最後都要黎返一個甜品嘅,有冇試過有蒜頭成份在內嘅一個甜品先,冇嘅你就真係要試吓啦,你都咪話唔正!

我今次叫嘅呢個就係 DIY 提拉米蘇配意大利手指餅及咖啡甜酒

其實好簡單地,將所有嘢連埋一齊食,就已經做唔到箇中感覺給你到㗎啦,其實佢蒜頭所佔嘅比例唔多,當然最主要就係提拉米蘇,同埋香濃嘅咖啡啦,都係一個唔錯嘅嘗試