壹蒸鍋

Sauna Hot Pot
2017-05-15 1302 瀏覽
今晚探望完媽媽,就去到兆萬中心壹蒸鍋,因為之前係Openrice 見到好多食評都話好味,加上上次試了樓上壹火鍋,覺得應該同一集團,所以訂了位和老婆去試我們六點二十分入座,每位$179,原來越早就越平,加$30仲有刺身任食。另外加了半隻龍蝦($60)試試。溫馨提示:如果想唔駛等位,最好六點四十五分到,因為七點後就滿座,八點後要等位,另外可以電話訂位我們叫了一些刺身在蒸鍋未到前食住先,有三文魚、鲍片、甜蝦、油甘魚。估唔到每種都好新鮮同鮮味😋😋,仲要解涷得好好👍👍我本來好心急,食緊刺身已經將火鍋紙交給侍應,點知侍應話食完刺身先將紙交給她,因為食完刺身,蒸氣鍋就上來,所以可以慢慢來,我覺得她們安排又幾好👏👏蒸氣鍋有貴妃蚌、蠔、班腩、鮑魚、蜆,每樣都新鮮,而我覺得最好係貴妃蚌同鮑魚,好鮮甜,另外加的龍蝦很新鮮和彈牙😋😋😋食完就打邊爐,我們叫了胡椒豬肚雞湯底,當個湯底滾起,嗅到好重胡椒味,裝了一碗湯,飲落覺得有一股暖流向胃部流去,個胃即時好舒服👍👍👍我們點了牛肉、脆肉魚腩、鵝腸、田雞、花膠、䐁肉、墨汁墨魚丸、菜心、蕃茄、響玲、粟米、海蝦。每種都好新鮮,我特別推介墨汁墨魚丸、鵝腸👍👍火鍋醬料有十多種

剌身

鮑魚
貴妃蚌
龍蝦
胡椒豬肚雞湯

每種都好新鮮,我特別推介墨汁墨魚丸、鵝腸👍👍

火鍋醬料有十多種類,包括有XO 醬、柚子醋、蒜蓉、芝麻醬等等。

窩心服務-即場提供圍裙,可以著上身防止整污糟件靚衫😉😉😉

侍應送上蒸鍋,會按下計時器,等計時器響起就會幫忙打開鍋蓋👍👍另外換碟速度快。
剌身
鮑魚