*蒸氣海鮮x串燒x天婦羅放題!*經常都會和朋友說,吃過這餐後才減肥,前排在黃埔見到有$298蒸氣海鮮放題,仲有好多唔同嘅小食選擇,就拉了同樣愛吃的朋友去!包了的龍蝦、帶子和鮑魚是分兩層上的,店員會教你漏斗時間過後就可以食第一層的帶子,然後才到第二層的龍蝦🦞和鮑魚。海鮮都幾新鮮,上碟時還在動的。最喜歡是龍蝦和鮑魚,鮮味十足,而且熟度剛剛好,食到最佳狀態的鮑魚。然後就可以無限追加蜆、蝦等海鮮,蜆份量十足,一客有16-17隻,而且好多都厚肉鮮甜。蝦亦幾彈口,同朋友encore了2round!小吃方面,個人最喜歡天婦羅金菇,非常特別的款式,非一般地方可以食到。金菇炸得好脆香,而且感覺不油膩,還保留了金菇的香味。另外還有雞肉/豬肉串燒,肉質都幾好。最後想不到甜品都幾好食,係大菜糕+奶油,香滑得來不會太甜。假期放縱一下,感覺不錯!
*蒸氣海鮮x串燒x天婦羅放題!*

假期放縱一下,感覺不錯!
2021-04-18