2018-11-27
尋日朋友約我慶生, 佢地揀左呢間蒸氣火鍋店, 水準及新鮮程度都很好, 而且價錢相對較其他店便宜, 加上佢地做緊折扣優惠, 所以覺得更加抵食, 份量亦十足.地點及環境很好而且很方便,服務非常好, 每位員工都很有禮貌及很有耐性解答嘅問題, 而且也很關心客人嘅需要, 唯覺得人手不足, 希望可多加人手.每檯都有一張ORDER卡, 服務員很詳細地解釋點樣填, 如用咩配料蒸邊款海鮮都解釋得好詳細.味道很有水準, 呢個價錢食到D咁新鮮嘅海鮮真係好抵每檯於食蒸鍋時,都會先飲燉湯, 尋日係茶樹菇燉雞, 原盅上, 原汁原味, 而且味道好鮮甜; 之後係小食: 鮑魚仔配花膠, 鮑魚仔好入味, 正, 花膠嘅汁都唔錯; 拍青瓜及炆豬手, 青瓜好爽脆, 醋及辣椒唔會多, 味道剛剛好. 跟住就係蒸海鮮: 包括有蟶子, 我地揀左蒜容, 蒸出黎效果好好味; 蝦就用清蒸方式, 味道不錯, 之後就係龍躉腩, 奄仔觸, 鮮魷腸粉及龍蝦, 每款都份量十足,!最後就係八寶飯, 有雞肉,臘賜,豆,蝦乾,南瓜, 芋頭.........等配料, 而且係即時蒸, 所以食時真係好香及唔覺得油膩. 甜品係黑糖玻璃涼粉, 唔太甜, 好味
味道很有水準, 呢個價錢食到D咁新鮮嘅海鮮真係好抵