2021-03-13
通常我哋食放題都係食日式🤔今次就揀咗呢間韓式嘅放題嚟試下,呢度都幾近地鐵站,行一分鐘就到,A出口對面就係。🔺午市放題 ($268/位) 呢個價錢有得食龍蝦、鮑魚,性價比可謂相當之高!不過都要睇下啲海鮮新唔新鮮。🔺龍蝦、鮑魚、帶子龍蝦啖啖肉,肉質彈牙、唔似雪藏貨,有淡淡嘅海水味。鮑魚亦都彈牙,但係鮮味方面略嫌比龍蝦遜色。帶子下面有一層粉絲鋪住,口感食得出新鮮。🔺海蝦、海蜆啲蜆好大隻!呢part就任食既,每次嗌都有成差唔多十幾廿粒,仲要每一隻都有好鮮甜嘅海鮮味,我個人大推食蜆🤪海蝦都唔錯、有鮮味、肉質可以再好啲。🔺各類串燒、一口牛、海鮮粉絲每種串燒嘅火侯都控制得好好、唔會太乾,內裏仲係好juicy。燒京蔥肥牛嘅京蔥燒得香脆而又唔肥膩,勁脆。我覺得係比出面專門食串燒嘅平均水平可能更要好。另外一個特色係佢嘅海鮮粉絲真係唔錯,個湯底有曬蜆同海蝦嘅精華,每一次嚟嘅份量都較少,咁就可以容易啲控制食嘅份量,唔驚食得太飽!🔺椰皇三重奏食到勁飽仲有最後一個甜品,好高質。最上層係椰絲,中間有椰漿,最底係椰青水。超級解膩而且係好香椰子味,食得出係冇加過水,原汁原味嘅椰子香味,絕對唔係糖水。而且呢度坐得舒服,
🔺午市放題 ($268/位)
🔺龍蝦、鮑魚、帶子
🔺海蝦、海蜆
🔺各類串燒、一口牛、海鮮粉絲
🔺椰皇三重奏
而且呢度坐得舒服,仲有好多款韓國飲品,間唔中同朋友嚟食下嘢都唔錯,試下有得蒸海鮮嘅放題!