2021-04-01
星期日,同老公去北角滙一田超市掃貨,順便食晏,見呢間野郎蒸,有日式蒸籠定食,睇落好似幾健康,價錢又唔貴,一於試下先🤭石燒美國精選肉眼🥩+$30轉套餐老公要咗200g石燒肉眼扒,轉套餐有沙律,薯蓉,白飯同麵豉湯,可以無限添加,汽水一罐,大胃王都啱食😅,沙律菜用椰菜絲配芝麻醬,加咗七味粉,爽脆好食,肉眼扒嘅牛肉味較濃,大塊厚身,雖然已七,八成熟,有嚼勁又唔太鞋😋我要咗份美國牛肉片+雞肉定食🍱因為係Open Kitchen,全程睇住店員切咗唔同嘅配菜,再放入蒸籠蒸,所以要等一等先有得食😅,蒸好就鋪美國牛肉片同預先煎香雞肉到雜菜面,再擺蒸籠在電磁爐上蒸多五至八鐘,令肉汁渗入雜菜,吸收肉汁😋,雜菜有紅蘿蔔絲、旺菜、翠玉瓜同蘑菇,吸收咗肉汁,更加鮮甜,又唔油膩,份量都幾多👍,牛肉片腍滑,雞肉係雞肶肉,淋上特製醬汁一齊食,健康又滋味😋,定食仲有3款前菜同麵豉湯同白飯,前菜開胃,麵豉湯就淡味多D🤔星期一至四光顧,仲有85折,更加抵食🥰
石燒美國精選肉眼🥩+$30轉套餐
我要咗份美國牛肉片+雞肉定食🍱