2023-02-22 318 瀏覽
西貢白沙灣隔離有一間充滿希臘風情既🔹藍色小屋🔹,呢間餐廳叫⭐️Padstow Restaurant & Bar⭐️,餐廳樓高2層,戶外露台景觀開揚,餐廳室外室內都有座位,天台可以一覽無遺飽覽海景,藍色外牆既拱形建築特色搶眼,佢哋以傳統🍔西式美食 : 例如意粉,牛肉漢堡,炸魚薯條等為主我哋差唔多下晝一點到過嚟,客人唔算多,不過樓上嘅露台位幾乎都滿晒,其實佢呢度幾靜,只不過對出就係馬路,車經過會有聲之外,都冇咩大嘅問題,呢度嘅裝修模式絕對吸引到我打卡🙊🙊我哋分別叫咗一個餐同一杯咖啡🍽️Full English Breakfast $158:英式全日早餐,煙肉,雞蛋可以揀煎/炒/烚,焗豆,香腸,龍葵菇,血腸糕,我揀咗煎蛋,佢呢度每一樣配料味道都唔錯,另外跟咗一個法包,較為特別嘅係有血腸糕,呢樣嘢應該相等於當地美食之一,佢個質感好似紅豆糕咁,但食落去又冇豬紅咁重味,淡淡地,其實都唔係好食得出腥味,反而肉同脂肪就有少少😂🍔Homemade Burgers (Chicken,Bacon & guacamole $158 ):呢份burger餐係雞胸,煙肉,牛油果為主,另外再加啲蛋黃醬,沙律🥗同粗薯條🍟,

🍔Homemade Burgers (Chicken,Bacon & guacamole $158 ):呢份burger餐係雞胸,煙肉,牛油果為主,另外再加啲蛋黃醬,沙律🥗同粗薯條🍟,佢份量都幾大份,麵包烤過,雞胸厚切,之後經燒製而成,口感唔老,反而有啲肉汁,牛油果同沙律都新鮮,薯條炸到油香😋😋

☕️ Regular Coffee $38:我哋嗌咗兩杯普通咖啡,飲落味道唔錯,好重咖啡味,奶又夠香,啱啱沖好都幾熱😍