2022-09-03
幾鍾意漁釧呢間餐廳,耐唔耐就會搞啲特別嘅活動,好似之前食過嘅清酒配對夜,非常滿足,而且學到好多清酒嘅知識。今次知佢有藍鰭極鮮主題,我當然唔會錯過。炙燒吞拿魚沙律或網燒牛肉野菜沙律都幾大一份,而且吞拿魚份量好多,啲沙律菜又好新鮮,加入和風醬,非常開胃,最特別係加入天婦羅脆脆,增加口感而且好好味。燒日本魷魚一夜干大大塊魷魚乾好啱送酒呀,咬落彈牙而且香口,味道唔會好重可以加入少少薑蓉。本鮪魚六點盛(壽司)壽司嚟啦,藍鰭壽司六點盛,有大拖羅、中拖羅、赤身同拖羅蓉卷,入口即化,好香好好味呀。清酒蒸日本生蠔(6隻)生蠔用清酒浸住,上到嚟加熱四分鐘再焗三分鐘就食得啦,真係好重清酒味。陶板炭火燒雞開頭見黑黑哋,以為上錯咗菜,原來真係燒雞,味道比賣相好好多,啖啖肉食得好開心。海蝦雜錦天婦羅有三隻天婦羅🍤,仲有南瓜、菇、茄子同青椒,好豐富,卜卜脆,送酒一流。另外仲加咗2碗豚肉味噌湯,竟然有好多豬肉,好飲。仲有之前飲過覺得好唔錯嘅自家製梅酒,甜度適中,正。
炙燒吞拿魚沙律或網燒牛肉野菜沙律
燒日本魷魚一夜干
本鮪魚六點盛(壽司)
清酒蒸日本生蠔(6隻)
陶板炭火燒雞
海蝦雜錦天婦羅