2020-09-27
疫情關係真係好少外出用餐, 最近終於稍為緩和咗少少, 今日放假就同男朋友出去食lunch啦👏🏾今日就揀咗位於銅鑼灣希雲街既 食lunch 🤟🏾 餐廳地方唔算大, 座位唔算多, 我地過咗lunch hour大概2:30pm先到, 所以等一陣位就有得入座啦👏🏾餐廳落單電子化, 只需要掃一掃枱上QR code就直接link up到佢地既網站自助落單, 界面清晰, 容易操作👍🏾 🐔自家鮮茄濃湯配炭燒風味雞扒烏冬($62) + 野生雜菌 ($18)🐮自家自家鮮茄濃湯配牛魔王刀削麵($78)趁熱飲啖鮮茄濃湯先😱 酸酸甜甜加上微微香草味, 味道偏向西式, 好似飲緊濃郁版羅宋湯🤪 湯底夠濃稠所以掛湯能力都非常高, 每一條軟硬適中既烏冬同刀削麵都能夠掛上濃濃蕃茄湯, yummy😋配菜方面, 炭燒風味雞扒唔錯嘅但味道比較普通, 野生雜菌都值得加配, 吸埋d湯食確實唔錯, 但牛魔王(牛腩、牛肩) 一定要推介😍 肉既厚薄適中, 口感十足而且軟腍, 牛味又濃郁, 配埋蕃茄湯, 完全是perfect
今日就揀咗位於銅鑼灣希雲街既 [蕃茄仔] 食lunch 🤟🏾
🐮自家自家鮮茄濃湯配牛魔王刀削麵($78)