2021-06-30 235 瀏覽
不嬲好鍾意食蕃茄嘅我今日一於嚟試吓銅鑼灣呢一間專食蕃茄湯底嘅蕃茄仔🍅大約7:30嚟到,見到有條短短嘅人龍諗住唔會排好耐。但因為店舖比較細,所以等咗半個鐘。一於趁着排隊嘅時候睇一睇餐牌揀嘢食😋 呢間店舖落單非常方便,掃一掃個QR code 就落到order啦!一見到咁大碗麵嘅時候,就睇得出佢嘅蕃茄湯底好濃郁🤩番茄湯底比較稠密,食得出酸酸甜甜嘅蕃茄,唔知佢哋用咗幾多個蕃茄熬製呢個湯底出嚟呢😎?值得一提嘅係佢每一塊肉都燒過,而且有鹽味🤩 感覺有啲似食緊燒肉👍🏻 🍅牛魔王(雙拼)刀削麵- 刀削麵嘅面質比較硬身,另外,一碗麵食到兩種牛嘅部位: 大塊牛肉片、牛𦟌。🍅加拿大豚肉片上海麵- 個人比較鍾意食上海麵,佢呢隻上海麵嘅面積有啲似拉麵,所以食起上嚟比較夾👍🏻另外,每一塊豚肉片都大大塊🤤整體來講CP值都算高👍🏻 如果佢嘅店舖可以大啲就好啦,建議大家想食嘅話可以早啲嚟咁就唔使排咁耐啦😉

🍅牛魔王(雙拼)刀削麵

🍅加拿大豚肉片上海麵