2017-07-14 714 瀏覽
一向都鍾意食蕃茄湯粉既我,點可以未食過蕃滿門,之前都去過元朗分店,今日去開大埔游完水,就順路去食個豐富既午餐啦。下晝一點左右黎到,門口已經好多人,但好彩都係等左十五分鐘就有位。因為同行既朋友細食,所以叫左一碗什錦蕃茄滑蛋濃湯螺絲粉兩份食。什錦螺絲粉大大碗有好多餸,岩晒兩個人食。蕃茄湯可以揀原味或辣味,個人覺得原味好味d,之前食過辣味覺得有少少蓋過左蕃茄鮮味,食完粉飲埋個湯真係無得頂。湯粉加20蚊可以有個薯餅,粟米同一杯飲品,我地揀左南瓜薯餅,薯餅即炸入口熱辣辣,甜甜地認真好味,粒粒粟米加埋落螺絲粉一齊食好夾。蕃滿門雞中翼:一直都想試呢個雞翼,但之前食一碗粉又食唔落雞翼,今次終於有機會試。雞翼即叫即焗,味道酸酸辣辣幾開胃,四隻話咁快就食晒。埋單每人60蚊左右食到飽晒,但週末lunch時間都好多人等位,唔想等位就要早d黎喇。

蕃滿門雞中翼:

2017-07-09
15 分鐘 (堂食)
  • 蕃滿門雞中翼
  • 蕃茄濃湯螺絲粉