2017-10-02
早上看電影後,原來旁邊便是food court,以前在地面(現為無印)。11點多開始餓,走了一轉看有什麼好吃的,多數也在其他food court吃過了,唯獨這間蕃滿門未試過。愛蕃茄湯的味道,看第一遍時已留意。店員推介那個大大碗的雜錦蕃茄麵餐,不過實在太大碗了。另推介牛扒同埋豬手,咁一於試下豬手蕃茄螺絲粉,+$3粟米粒。賣相都唔錯,豬手外層脆脆的,也不un,配埋那個酸甜醬更好味。主打的蕃茄湯夠濃夠熱。湯一定夠熱先好味。外加的粟米粒夠甜。而喜歡通粉、螺絲粉的我,一定揀呢樣,冇揀到飯(驚唔夠飽可以配飯的)。Food court環境也不錯,乾淨光猛,加上還算早人不多,可以食個安靜的lunch。不過有些枱係高腳椅,好難坐。誰說food court冇好野呢。除了食物、環境,店員亦親切,呢樣都加分。蕃茄湯夠濃夠熱,粟米粒夠甜。外皮脆,配埋醬好好味的咸豬手。冇乜人,好舒服的感覺。
蕃茄湯夠濃夠熱,粟米粒夠甜。
外皮脆,配埋醬好好味的咸豬手。
冇乜人,好舒服的感覺。