2020-09-11
嘻。食咗好耐外賣,今晚決定出去食個晚餐。路德圍一向好多嘢食,間間都要排隊。今次揀左冰室,呢間瑞士雞翼好似好吸引,就試下啦。大概等左5分鐘左右就有位啦,餐廳全部位都隔左白色板,私隱度好高😂落單要舉高隻手!!餐牌都有好多不同款,睇落蕃茄湯米線都吸引😬所以點左呢啲👇🏻瑞士雞全翼:通常都係見雞中翼多,全翼小見啲。好多隻,上色均勻!食入口有小小酒香味,之後就甜甜地。全翼都醃得好入味,雞肉好滑有肉汁😬炸薯角:即點即炸熱辣辣,我好中意食薯角,就咁沾茄汁已經好好味啦牛乳炒蛋蕃茄米線值得一讚!個牛乳炒蛋真係好好食!好香蛋味又滑,唔會煮到又燶又老!蕃茄濃湯有茄肉,米線q彈唔會一patpat,讚👍🏻吉列豬扒:炸到好脆口,但唔會吉口,不過略嫌豬扒有點癡牙,唔夠淋身。胡椒豬肚雞米線:好大碗!個湯就咁飲會偏咸,不過配米線就岩岩好!雞肉豬肚都有好多件。雞肉好入味又夠滑。紅豆咖啡:紅豆夠淋身,咖啡又香,又幾好飲啵脆脆華田:阿華田加上脆脆米,一啲都唔甜,味道岩岩好🥰🥰呢度好多卡位,裝修又有懷舊feel,員工都好友善又有禮貌,讚👍🏻價錢唔算好貴,但食左好多野😋
餐牌都有好多不同款,睇落蕃茄湯米線都吸引😬所以點左呢啲👇🏻
瑞士雞全翼:
炸薯角:
即點即炸熱辣辣,我好中意食薯角,就咁沾茄汁已經好好味啦
牛乳炒蛋蕃茄米線
吉列豬扒:
炸到好脆口,但唔會吉口,不過略嫌豬扒有點癡牙,唔夠淋身。
胡椒豬肚雞米線:
紅豆咖啡:
紅豆夠淋身,咖啡又香,又幾好飲啵
脆脆華田:
阿華田加上脆脆米,一啲都唔甜,味道岩岩好🥰🥰