2024-05-30
早餐食過一次,有蕃茄湯濛粉同咖吔多士,仲難得有得揀拉茶、美祿一啲特別啲嘅嘢飲!今晚經過就試埋佢晚市!主食嗌咗蕃茄蟹檬!上桌有驚喜,有成隻軟殻蟹😍蕃茄原件上,蕃茄湯頭濃郁!仲有豬肉九同扎肉,豬肉九係好似肉餅嗰種,索晒湯汁成粒勁Juicy!扎肉就偏彈牙!仲有豆卜都好索湯🥰檳海我喺蜆港食過一次,嗰陣冇人教都唔知道原來要配邊隻醬食😝檳海其實即係米粉,當地人會捲埋生菜金不換酸蘿蔔配搭肉一齊食!不過我就麻麻哋金不換加咗啲炸蒜蓉同埋蔥頭食好香口,我地嗌埋燒豬頸肉😍啖啖肉嫩好好味!馬來串燒配沙嗲汁即係食雞串燒!我覺得佢個雞真係做得好出色好香都買佢嘅花生醬沙嗲汁我覺得好食過九龍城嘅泰金國!本身我嗌個薄餅係諗住攞嚟點少少喇沙食!但原來佢都有配埋個咖喱醬!印度薄餅香脆!我點咗串燒個沙嗲醬都好襯!飲品試咗牛油果沙,感覺好fresh🥰十分解暑解辣!哩度嘅食物選擇真係好多!啱一大班人嚟都會揀到有嘢啱!下次想同屋企人嚟試下肉骨茶嗰啲😚!