2015-10-31 198 瀏覽
我呢個抹茶控,見到抹茶甜品都想試,呢款東海堂甜品想試好耐,可惜次次去到都賣晒,緣慳一面,今日經過,見到雪櫃仲有一杯,店員問係唔係要一杯,我哋好奇怪問乜仲有?原來店內大雪櫃仲有,所以我要了兩杯,朋友要一杯,店員好爽手包好比我!八達通比錢方便!宇治抹茶紅豆蕨餅杯($22):回到家打開,賣相好靚,雖然只係長方形膠杯,但效果唔cheap,啫喱滑兼彈,最面抹茶凍帶甘味,下面抹茶慕絲好滑!最底藏有煙韌糯米糰,口感有層次,味道好統一!整體感覺好味道!店員有笑容,朋友揀餅時間長都好有耐性!值得一讚!(要講番當時店內係超忙!)唔一定要人龍店先有好抹茶甜品,東海堂近期嘅粟子/黑糖/抹茶呢三個系列都做到好好味,做到高級嘅感覺!價錢又唔貴,好值得試!

店員好爽手包好比我!八達通比錢方便!

宇治抹茶紅豆蕨餅杯
有層次

2015-10-22
5 分鐘 (外賣自取)
$22 (宵夜)
宇治抹茶紅豆蕨餅杯