2021-09-25 230 瀏覽
除左時代餐廳依d大件夾抵食既茶餐廳之外,蕭生仲係旺角開左間食韓式燒肉既放題店,主打頂級安格斯牛肉放題。今次襯放假黎到,我地試左佢地「頂級三國牛肉餐」,星期一至四5點入座7點左右離座每人$298,燒肉放題黎講都算好唔錯!隨餐附送有三款頂級牛肉,每款都各有特色,適合各種食法。「日本A4和牛肉眼蓋」肉味油脂感適中,點少少燒肉汁就好夠味。「澳洲M9和牛西冷」牛肉味最重,加少少黑椒鹽調味就最好!最後仲有韓國腩包肉,最適合就係夾生菜一齊食balance返油膩感!除左依三款特別牛肉之外,仲有美國安格斯牛任食!當中最令人驚喜就係美國安格斯肉眼排,真係好大塊同埋薄切,燒一陣已經食得,必食十分推薦。另外仲有多款韓國特色熟食可以任君選擇,例如有韓式炸雞,黑椒安格斯牛柳粒,雪濃湯,每款質素都好唔錯,依家去唔到韓國可以黎依道頂下癮啦!整個燒肉體驗都十分唔錯,完全冇漏單問題同埋店員都好快手幫我地落單同換牛油紙,值得一讚!