2022-06-04
上環不嬲多好嘢食,而且好多都係小店形式經營,今次接人收工就特登過嚟呢頭搵食🤪呢間漢堡意粉小店都好似好多人推介,一於試下有冇伏😆西冷黑松露水牛芝士漢堡餐 ($107) 呢個真心幾有驚喜🤑呢到嘅西冷係薄切牛,牛味濃郁,份量仲要勁多☺️入面黑松露醬汁份量恰度好處,加埋芝士真係好邪惡😚青瓜、兩款生菜同埋啲菇平衡返個油膩感,令成個漢堡整體好夾~超推介🥳雞肉羅勒青醬意粉餐 ($90)都有五至六片煎香咗嘅雞扒,上面仲灑咗啲芝士調味,意粉亦都冇煮過龍,保留到個texture🤩青醬味道好香,一捲上嚟個時香氣撲鼻~不過相比之下覺得burger更出色~跟餐仲有得揀小食同埋嘢飲,我揀個份炸薯角份量勁多,真心兩個人食都冇問題👍 食落薯味都幾出,熱辣辣炸起點埋茄汁就啱啱好😛朋友揀嘅原味雞翼兩件都幾juicy,炸得好香口🤤同朋友都係揀咗汽水,呢到除咗有西柚梳打仲有OOHA飲😈唔飲汽水仲有奶昔個啲都幾多選擇(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次到訪嘅時候係6點半,正好望住日落時分天色嘅轉變🌇因為佢哋用落地玻璃,所以日頭採光都好足夠,夜晚就會暗暗地,餐廳用咗好多霓虹燈招牌,所以幾有氣氛🫶🏻同朋友都坐咗係到吹咗好耐水,度過一個好愜意嘅晚上🌃~