2022-10-22 1039 瀏覽
今日同班朋友行完山,順便行入數碼港行個圈,好後悔入咗呢個mall呢間鋪,而無選擇到對面m記。首先喺門口望完餐牌係有午餐嘅,有碗嘢跟杯嘢飲,行完山梗係想飲返杯椰青水先爽啦,坐低望咗陣餐牌唔見有門口啲餐,問個阿姐話今日無餐,其實無餐點解你要擺個午餐牌喺門口呢?講嘢無尾音嘅都算,我哋四個人焗住每人叫碗麵食。到咗上麵,我叫嘅係生牛肉金邊粉,阿姐上碗嘢時話「生牛肉河」,我話我係嗌金邊粉,佢竟然即時拎我隻羹撩我碗嘢話「拿咪金邊粉」。都算你,但碗生牛肉唔生,同啲牛肉加埋我諗10g都無,肉又柴。同行幾個朋友幾碗嘢都係一樣差,食完成肚氣。十年唔入一次數碼港,點知揀中呢間,態度差食物差價錢貴最後仲要收我加一!第一次食完一間鋪帶著深深的後悔,同忍唔住要寫第一篇食評。
2022-10-22